Tankar kring handarbete

>Syjuntan i radio

>Jag hittade via Stickamera.se en länk till ett radioprogram som gått i P1 under december och januari. Det är fem olika avsnitt i en serie som heter Syjuntan. Jag har hunnit lyssna igenom de två första programmen och de var jätteintressanta. Jag kan varmt rekommendera att ni lyssnar på dessa program. Ni kan ju till exempel sitta och sticka eller virka medan ni lyssnar. Särskilt gripande fann jag inledningen av program nummer två, som berättar om drottningen av Långbro, som varje morgon fick ett nystan av personalen. Med detta nystan stickade hon en tröja till det barn som tagits ifrån henne. På kvällen fick personalen tröjan, som repade upp den och på morgonen fick hon nystanet igen. Samma visa om och om igen. Kanske var det en hjälp för henne att sitta och sticka varje dag, men det kan inte hjälpas att det var en så tragisk historia att tröjan repades upp. Kunde inte barnet fått den istället? Denna berättelse får hjärtat att brista lite inte sant? För er som inte känner till det, så var Långbro ett mentalsjukhus, men det finns inte längre kvar.

2 reaktioner på ”>Syjuntan i radio

 1. >En jättefin blogg! Jag håller helt med om Långbros drottning, den är så hjärtskärande.

  Tackar för massor av inspiration och jag återkommer!

  Här är länken jag pratade om
  http://www.glampyre.com/

  Hälsningar
  Paula (Maja och Oscars faster)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *