Stickat - halsduk

>En sjal eller två till våren!

>
Jag blev så inspirerad att göra en egen sjal, när jag tittade i boken ”Knitted Lace of Estonia”, så jag beställde genast ett vårgrönt tunt garn på nätet. Men jag är ju en lite otålig person, så i väntan på att det garnet ska komma, så har jag påbörjat arbetet med en lång smal och ganska tunn halsduk. Det fanns ingen beskrivning av just denna halsduk i boken, men det fanns ju ett antal mönster att välja på , så jag tog ett mönster som hette ”Lingonberry pattern”. Tanken är att sticka en meterlång halsduk och sedan avsluta med någon av de vackra spetsuddar som också fanns beskrivna i boken. Halsduken blir knappt 20 cm bred. För att undvika att den rullar ihop sig, så funderar jag på att virka en liten kant även längs med halsduken, men vi får se hur den blir när den är färdig först. På bilden ser ni hur långt jag hunnit hittills. Halsduken är nu ca 70 cm lång, så jag har en bit kvar att sticka innan jag är färdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *