Virkat - matta

>Ny badrumsmatta

>Hej!
När jag var liten brukade vi ibland på somrarna när vi var på landstället ta gamla kläder samt lakan och klippa sönder dem så att mamma kunde virka mattor utav dem. De blev väldigt fina men passade en inredning på ett landställe och kanske inte lika bra för en lägenhet i stan.

Men numera går det faktiskt att köpa trikåtrasor som redan är klippta som remsor! Så i höstas när jag var på Syfestivalen i Kistamässan slog jag till på julrött trikågarn och har precis avslutat denna matta, som numera får bo i mitt badrum!

Till denna matta som är c:a 80×80 cm gick det åt ungefär två nystan/härvor. Det roliga med denna typ av garn är att man snabbt ser resultat, utmaningen är dock att det är ganska tungt att virka och att trasorna ibland skiftar i tjocklek, vilket gör att det är knepigt att få ett jämt resultat. Men är ändå ganska nöjd med mattan, kan nog bli fler i framtiden.

Frosta design gör mycket fina saker i trikåtrasor och de gör även virkpaket där man kan virka olika saker som mattor och korgar. Dessa paket har dock jag själv inte provat på, men är ju ett bra sätt att prova på virkning om man inte gjort det tidigare! Avslutningsvis är ju dessutom det fina med trikåtrasor att det är en spillprodukt från textilindustrin som kan återanvändas på ett både bra och roligt sätt!

2 reaktioner på ”>Ny badrumsmatta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *