Krokning

>Krokade pulsvärmare

>

Jag var tvungen att testa detta med krokning på något som var användbart och inte bara en provlapp. Jag har planer på att göra en sjal i krokningsteknik, men innan jag går loss på det garnet, så ville jag prova något enklare, så jag krokade ett par pulsvärmare. Tyvärr har jag inte fått tag i någon riktig krokningsnål, utan fick använda en vanlig virknål, men det gick ganska bra ändå, eftersom en pulsvärmare inte är så bred. Jag vet att man ska kunna kroka runt, men det har jag inte lärt mig utan jag krokade en rektangulär bit som jag sedan sydde ihop och så avslutade jag med ett varv virkade fasta maskor i båda ändar av pulsvärmaren. Resultatet blir en fantastiskt tät struktur, tätare än om jag t ex stickat i samma garn, så jag lovar att dessa pulsvärmare kommer att värma gott och det behövs när termometern där ute visar -18… Det har inte varit svårt alls att göra detta och det blir en väldigt jämn och fin struktur, så för er som inte provat detta kan jag varm rekommendera att ni gör det.

4 reaktioner på ”>Krokade pulsvärmare

    1. Kul! Jag har inte krokat så mycket mer, för det har kommit så mycket annat emellan, men det är en teknik som är väl värd att jobba mer med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *