En svensk Stickklassiker

Hur sammanfattar man ett år?

Ett nytt år är verkligen en nystart, en markering att något nytt och outforskat väntar. Jag har läst att många sammanfattat 2022 som ett riktigt skitår, men vad betyder egentligen det? Det blev ett år med krig, men det är ju alltid krig någonstans i världen, det var bara att nu kom det nära. Det har varit de höga kostnadernas år då allt gått upp i pris och därmed en rusande inflation, höga bränslepriser och höga elkostnader. Vi kommer inte undan detta någon av oss. Det har varit ett år av sorger, glädje, lycka, frustration, ja alla känslor. Detta är livet. Det går upp och det går ner. Det flyter på ibland och känns motigt ibland. Det har varitk ett år med mycket oro men också mycket som varit fint och fantastiskt och åtminstone jag är glad att jag fick uppleva ännu ett år.

Sett ur ett stickperspektiv, har året för mig handlat väldigt mycket om stickklassikern. Som jag har stickat 🙈 timme efter timme, maska för maska. Nu är det nedräkning och bara knappt 7 veckor kvar. Attans vad jag måste ligga i nu. 2 saker är helt klara. Det är ett par av Norrbottensvantarna, vantar från Arjeplog.

I

Nästa projekt som blivit klart är de tvåändsstickade halvvantarna från Malung.

I trettonhelgen ska jag ta tag i och försöka slutföra Spedetröjan och däremellan stickar jag vidare på Hälsingetröjan och det andra paret vantar från Norrbotten. Varv för varv, maska för maska kommer jag att kämpa för att bli färdig i tid. Nu gäller det att inte tappa fokus.

Med detta önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år. Låt detta år fyllas av mycket kreativitet, glädje och stickning.

4 reaktioner på ”Hur sammanfattar man ett år?

  1. Du är verkligen en inspiration! Så otroligt målstyrd. Jag slår vad om att när dessa 7 veckor gått så dröjer det max 4 veckor innan du presenterar ett nytt fantastiskt projekt!

  2. Inspiration till mig är du verkligen, men vart gör jag av alla prova på ufona som bara hamnar i en korg och inte blir ngt? Har du ngt bra tips till det? Mvh Fredrika

  3. Ufon har vi nog alla liggande i lådor och korgar. Ibland gör jag en stor ufo-rensning. Jag bestämmer mig för att ta tag i ett ufo i taget, parallellt med något annat pågående projekt. Det brukar kännas ok att slutföra bara man kommer igång. Alternativt om det känns helt hopplöst, så repar jag upp och gör något annat av garnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *