Tankar kring handarbete

Repauppafton

Alltså ibland vill det sig ju inte alls!

I fredags kväll satt jag och stickade och virkade och allt jag tog i gick åt skogen. Ni kanske känner igen er? Det var helt enkelt en mindre lyckad kväll i min kreativa hörna. Jag började med att bestämma mig för att mitt restgarnsprojekt som jag först tänkt skulle bli en stor rund filt, nu istället ska få blir en stor rund golvkudde. Därmed måste jag virka en ny lika stor rundel som den förra och så troligen också en kant så att jag får en riktigt tjock och skön kudde. Men trots att jag gjorde på samma sätt som med min första rundel så blev det bara skålformat. Jag repade och gjorde om, repade och gjorde om. Det spelade liksom ingen roll. Efter femtioelfte försöket fick jag äntligen till något som jag nu kan virka vidare på vartefter jag får mer restgarn över.

Man tappar ju trots allt lite sugen på ett projekt som jäklas med en, så jag tänkte att nu när jag ändå löst problemet, så fick den ligga till sig till en annan kväll. Istället så fortsatte jag med en kofta jag håller på att sticka. Jag skulle lägga upp ganska många maskor och sticka några varv mosstickning, men jag fick först inte till maskantalet – räknade och räknade men det gick inte. När jag så slutligen fått ihop alla maskor och stickat ett varv mosstickning så visade det sig att jag någonstans gjort 2 lika efter varandra istället för varannan rät varannan avig så då blev det resår istället för mosstickning. Då gav jag upp och gick och la mig….

Jag kan glädja er med att gårdagskvällens stickning var betydligt mer produktiv. 🙂

Minns ni för övrigt dessa garnnystan som ni ser på bilden ovan. Jag kallar dem för garnnystanen som inte vill bli någonting. Jag kan meddela att femtioelfte försöket med dessa också gick åt skogen. Detta garn vill fortfarande inte bli någonting – helt hopplöst. Jag tror jag ger upp om dessa snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *