Egen design, Hildurs Gratismönster 2020, Stickat - sjal

September – Sjalen Höstyra

Så här i början av hösten börjar man snart känna att det är dags att börja vilja ha något i halsen där jackan glappar lite. Kanske inte hela dagen, men i alla fall på morgon och kväll eller dagar när temperaturen är lägre. Är man bara varm om halsen så behåller man lättare värmen och slipper frysa.

Inspirerade av sjalen Våryra som vi stickade för ett par år sedan och även publicerade som gratismönster har vi nu tagit fram sjalen Höstyra. Denna påminner mycket om vår förra sjal, men denna gång är garnet Bio Bimbo – ett ekologiskt bomullsgarn som skapar sina egna vackra färgövergångar och som finns i 6 olika nyanser. Bio Bimbo var ett uppskattat garn på Nora gård. Sjalen varvar rätstickade partier med enkla hålvarv.

Sno sjalen ett par varv om halsen vid behov, så slipper du frysa. Väger inte ens 100 gram och tar inte mycket plats i väskan så den är lätt att bära med sig.

Vi har tagit fram ett stick-kit med garn och mönster i butiken. Vill du bara ha mönster så hittar du det här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *