Aktuellt, House of Hildur

Hildurs barnbarn och House of Hildur

Vem står bakom butik och blogg?

Jag heter Maria Lejoneke och det är jag som står bakom Hildurs barnbarn och House of Hildur. Hildur var min mormor och det är via henne och min mamma som intresset för handarbete har kommit och jag har väldigt länge hållit på med någon form av hantverk allt ifrån broderier, till stickning och virkning.

Året var 2009 tror jag och jag bestämde mig för att skapa en blogg för stickning, virkning och annat handarbete. I början bloggade jag själv, men sedan kom min syster med på ett hörn och tillsammans drev vi bloggen under en period. Men livet och förutsättningarna förändras och efter en tid så blev syrran tvungen att prioritera annat så hon hoppade av bloggandet och kvar blev jag, som bloggat själv sedan säkert 8-9 år tillbaka i alla fall.

Bild på ett av de allra första alster som jag la ut. Enkla stickade pulsvärmare med en virkad spets och ett litet broderi med en pärla i mitten.

Efter några år började jag nära en dröm om en garnbutik – en alldeles egen garnbutik som skulle sälja garner jag gillar. Jag startade House of Hildur. Det har varit en utmaning att driva garnbutik parallellt med annat krävande heltidsarbete, men jag har hållit mig flytande och nu i år, när jag fått möjlighet att köra pop-up-butik och allt, så har det hela börjar ta lite mer fart och jag har dessutom haft möjligheten att träffa flera av er, som stickar efter mina mönster, som gillar det jag gör, som bara kommer fram för att säga hej, som bara är helt fantastiska! Det är ni som gör detta så roligt. Och liksom förra året så blev Stickkontakts garnmarknad en höjdpunkt även i år. Se så galet mycket folk det var:

Garnmänniskor i massor!

Jag har valt ett sortiment av garner i min butik som jag gillar och som jag själv gärna stickar i. De stick- och virk-kit jag säljer i butiken är mönster jag designat själv och jag försöker varva enklare mönster med sådant som är lite mer komplicerat. Ni gillar det mesta jag gjort, men allra poppis är alltid disktrasorna. Delar jag mönster till en disktrasa så får det alltid jättemycket uppmärksamhet ifrån er och det är ju givetvis jätteroligt.

Droppar – disktrasan som var augusti månads gratismönster

Jag har gått flera kurser på HV Skola (Handarbetets vänner) på Djurgården och även tagit kortare kurser vid olika stickevent och nu senast hittade jag en kul virkkurs som handlade om grafiska mönster och som hölls av Maria Gullberg. Jag har även hållit några egna kurser, bl a i ponchostickning och genomfört ett stickretreat tillsammans med en god vän under varumärket Kreativa Event.

Om ni gillar det jag gör så får ni gärna följa mig här på bloggen eller via andra sociala medier. Ni som inte redan gör det kan följa bloggen och butiken på Instagram under Hildursbarnbarn eller på Facebook där vi har två sidor, en för House of Hildur och en för Hildurs barnbarn.

www.houseofhildur.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *