Återbruk, Egen design, Gratismönster, Hildurs lilla oväntade, Inspiration, Pyssel, Restgarnsprojekt, virkat

Virka in en galge!

Detta har länge stått på min lista att prova. Jag såg en jättefin invirkad galge som var gjord med mormorsrutestolpar, mem min galge var för tunn och garnet var för tjockt för att det skulle fungera. Så jag fick gå min egen väg. Garnsnuttarna jag ville bli av med var ungefär så här små:

Några var lite längre dock kanske dubbla storleken. Jag virkade så många luftmaskor att det räckte tvärs över hela galgen. Sedan stickade jag ett mönster där jag växlade mellan två färger hela tiden och gjorde 2 fm av varje innan jag bytte färg. Eftersom snuttarna var olika långa så blev garnbytena ojämna och två färger byttes aldrig samtidigt.

När min remsa var tillräckligt bred för att nå runt galgen så virkade jag ihop den till en korv. Jag skruvade av själva metallkorken från trädelen. Trädde på korven och sydde ihop ändarna. Skruvade på metallkorken och vips så var galgen klar.

Nedan ser du en liknande galge som den jag nu virkat in. Enda skillnaden är att galgen ovan dessutom har en liten krage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *