Aktuellt, Egen design, Julkalender 2018, Restgarnsprojekt, Stickat - vantar

Hildurs julkalender lucka nr 13 – restgarnsvantarna

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har. 

Det är redan lucia och vi har gått in i andra halvan av julkalendern. Vi inledde julkalendern med restgarnsmössan och idag ska vi ta en titt på restgarnsvantarna. Jag stickade dessa redan i slutet av sommaren men jag är väldigt sugen på att göra ytterligare ett par. Vantarna använder jag nästan varje dag och jag är helt säker på att det bara är jag som har ett par sådana här vantar. Inget mönster utan skapat under tiden jag stickade. Jag utgick ifrån en hög med restgarner och en mönsteridé och sedan satte jag igång. Det enda jag var noga med var att sticka båda parallellt för att säkerställa att de blev likadana.

Man är ju begränsad av antalet maskor när man väljer mönster men det går alltid att anpassa sig på något sätt. Jag tror att det bästa med denna typ av projekt är leken med färg och form och att de så totalt får olika karaktär beroende på om jag gör dem med mönster som ovan, helt randiga eller med större partier i olika färger. Med det menar jag att mudden har en färg, tummen en annan osv.

Roliga var de att göra, roliga, varma och sköna är de att bära och några små och lite större garnrester har lämnat min restgarnslåda. Rena rama högsta vinsten med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *