Aktuellt, Egen design, Hildurs lilla oväntade, Julkalender 2018, Julklappstips, Julpyssel, Virkat - pyssel

Hildurs julkalender lucka nr 11 – ett återbruksprojekt

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har. 

Idag ska vi titta närmare på ett återbruksprojekt som är ganska roligt att göra och vår utgångspunkt är en enkel burk som vi rengjort och som bara väntar på att få ett nytt användningsområde. Det är det här du har kvar när hudkrämen tagit slut, eller vad det nu kan ha varit i burken tidigare. Många burkar är av väldigt fin kvalité. De är rejäla med bra gängor på locket och det känns som galet slöseri att bara låta de hamna i soporna.  Det är rent motbjudande att fullt fungerande föremål bara slängs för att innehållet är slut. Samtidigt så är de kanske inte så roliga i sig när etiketterna är borta och burken helt enkelt bara är en vanligt burk. Men det kan man råda bot på med hjälp av en virknål och lite garn.

Du börjar med att välja ut lämpliga garner och så funderar du ut vad du vill göra med burken. Jag gjorde en knappburk och en nålburk och då virkade jag bara in locket och satte en liten udd längst ner. Jag limmade sedan fast det jag virkat på locket, så att det skulle sitta bra och inte röra på sig när jag skulle skruva på eller av locket på burken. Du vill kanske vaddera locket och använda det som nåldyna och då kan man göra så också. Som jag alltid säger, det är endast fantasin som sätter gränser.

Leker du lite med olika färger, så kan du skapa ränder, eller ge udden en annan färg. Väljer du illgrönt lock med en vit kant och en liten rosa blomma mitt på så får du nästan en prinsesstårta. Det är fullt möjligt att även virka in själva burken också och inte bara locket. Det gäller bara att vara försiktig så att du inte råkar virka in själva gängorna för locket bara, för då tappar ju burken lite i funktionalitet.

När ditt virkade lock sitter på plats och limmet torkat så kan du fylla burken med det du vill. För en liten knappburk med favoritknapparna så är en genomskinlig burk väldigt praktiskt, för man kan ju skaka lite på burken och se vad man har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *