Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Inspiration, Julkalender 2018, Virkat - grytlapp

Hildurs julkalender lucka nr 9 – grytlappar av restgarner

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har.  

Idag är det restgarnsgrytlappar som gäller. Ett riktigt favoritprojekt där man kan leka med färg och form. Jag samlar alltid på allehanda bomullsgarnsrester och när jag sedan fått ihop lagom mängd så virkar jag grytlappar.

Denna gamla klassiska modell ser plötsligt ganska modern ut med ett lite djärvare färgval och inslag av svart.

Färgvalet kan ge matchande grytlappar även om inget annat verkar lika.

Detta är dessutom en fantastisk julklappsidé. Jag virkar vanligtvis av garn i tjockleken Soft Cotton men har jag ett tunnare garn som jag vill ha med så provar jag alltid om det fungerar med dubbelt garn. Mönster finns det gott om och söker du bland inlägg om grytlappar så hittar du flera här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *