Stickat - tröja

Stickad tröja i blått

Jag köpte 1 kilo blått bomullsgarn i 4 olika nyanser. Två var melerade och två var helfärgade. Men alla gick i blått. Så jag satte ihop det till en tröja utifrån ett mönster jag hittade på nätet. Först var jag inte säker på att jag skulle gilla att ha dessa 4 olika blå nyanser ihop, men jag blev överraskande positiv över resultatet. Tröjan är slätstickad med några rätstickade varv längst ner på fram- och bakstycket och på ärmarna. Halsen har en enkel v-ringning i resår. Där jag gjorde en minskning innanför kantmaskan istället för att avmaska för att få till en lite snyggare kan mot resåren.

 

Rätstickade kantmaskor följer fram- och bakstycket och längst ner på varje sida finns ett sprund för en lite lösare passform. Jag gillar det och det fungerar bra när man stickar i bomull som i sig själv har ett mer naturligt fall och en tyngd som gör att sprundet inte hakar upp sig eller fastnar i kläderna man har under. Det är ganska skönt med bomull även denna tid på året och randigt är ju en klassiker som fungerar i alla lägen. Därmed blev jag av med ett av de större pågående projekten i stickkorgen så nu har jag plats för lite nytt. Ett par sjalar ligger redan och väntar påbörjade, så jag får nog ta tag i dem innan jag går på något nytt.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *