Egen design, Garn, Stickat - Pulsvärmare

Muddar i mjukaste alpacka

För ett par veckor sedan besökte jag ullmarknaden vid Båvens ullspinneri. Jag passade på att köpa olika typer av svenskproducerat garn. Bl a så köpte jag en härva svart alpackaull för att kunna sticka mig ett par muddar. Mönsteridén hittade jag hos Garnstudio men modifierade det lite för att passa mitt garn. Dessutom gjorde jag en virkad uppläggning och sydde ihop dem med maskstygn för att trolla bort sömmen. Det fina med detta mönster är att det utan någon större svårighet går att anpassa till det garn du har hemma och kan göras så stora som du vill ha dem. 

När man sätter flätan i ena kanten så rullar den ihop sig lite längst ut vilket skapar en fin kant ut mot handen. Rätstickning är väldigt dekorativt och elastiskt så att de sitter bra på.  Garnet är verkligen supermjukt, så dessa åker ner i väskan för att få vara med mig på jobbet så jag slipper sitta med kalla händer när jag jobbar vid datorn. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *