Egen design, Försäljning, Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Virkat - sjal

September månads gratismönster – Mormor Hildurs Sjal

Plöstligt händer det! Sommaren är slut och vi har kommit in i september. Vi hoppas på härliga varma och soliga höstdagar framöver, men om det blir bitigt på morgonen eller kvällen, så kan ju en sjal komma väl till pass! Mormorsrutor ligger rätt i tiden och denna sjal är inspirerad av just mormorsrutan. Ett ganska enkelt mönster som går att anpassa till olika garner. Jag valde ullgarnet Maya med sina vackra färgskiftningar. Det blir så levande och vackert. Genom att använda en större virknål får man också ett vackert fall på sjalen som sitter som en smäck över axlarna eller om halsen.

Vi har liksom tidigare tagit fram ett virk-kit även till detta mönster och du hittar det som vanligt i butiken. Färg är något jag tycker att man behöver när det börjar mörkna ute och vi har därför tagit fram virk-kitet i 4 olika färgkombinationer. Priset för virk-kitet är 225 kr.

Här hittar du mönstret!

Med detta vill jag önska er alla en trevlig virkstund!

3 reaktioner på ”September månads gratismönster – Mormor Hildurs Sjal

    1. Det finns mer stickmönster än virkning. Så var glad för att du kan sticka.
      Och denna är enkel att virka. Så om du är intresserad så kan du lära dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *