Inspiration, Stickat - vantar, Tvåändsstickning

Tvåändstickad vante i Vålbergsgarn

Färdig! Semesterns andra projekt är klart. Jag har många tidskrävande projekt på stickorna just nu, så jag förväntar mig inte att projekten ska bli klara i någon rasande hastighet, men därför är det extra roligt när något blir klart. 

Ett riktigt plus med detta projekt är att jag blivit så sugen på att tvåändsticka mer att jag dessutom redan har tagit tag i ett annat tvåändsstickningsufo som blivit liggande. 


Dessa vantar är tvåändsstickade i ett garn från Wåhlstedts som kallas Vålbergsgarn. Garnet är ganska kraftigt och väldigt ojämnt spunnet, men det skapar ett charmigt garn och oregelbundenheten i garnet ger ett vackert resultat när man stickar. Dessutom blir vanten varm, mjuk och skön. Jag lekte med tanken på att brodera på vanten när jag var klar, men det känns helt onödigt nu. Vanten är tillräckligt vacker i sig själv. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *