Aktuellt, Egen design, Försäljning, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, virkat - väska

Hildurs gratismönster 2017 – Juli – Sommar en virkad väska

Nu är juli här och vi har sommar på allvar. Jag har därför valt att göra en virkad väska som juli månads gratismönster. Garnet jag använt är Reko bomull. Ett relativt nytt garn ifrån Järbo garn. Garnet är ett 100% återvunnet bomullsgarn som tillverkas av rester som blir över vid produktionen av t-shirts.

Färgerna som Reko finns i är alldeles ljuvliga. Man blir lyrisk när man får välja och vraka bland så vackra färger. De är mustiga och klara och riktigt vackra. Vi har som vanligt satt ihop ett antal virk-kit i olika färgkombinationer och som nu finns i butiken för beställning. Virk-kiten innehåller 5 nystan Reko bomull i olika färgkombinationer. En träkula som knapp. Virknål nummer 4 samt mönstret till väskan Sommar.

Om du inte vill ha något kit, så hittar du som vanligt mönstret här på bloggen.

Väskan är virkad i två ganska vanliga men samtidigt väldigt effektfulla tekniker för att skapa en lite annorlunda randning. Den ena tekniken har jag använt på själva väskan och den andra på axelremmen. Jag har tidigare virkat två grytlappar i dessa två olika tekniker. Ända sedan dess har jag gått och funderat om det inte skulle vara alldeles förträffligt att använda de på en väska. Sagt och gjort! Nu är väskan här! Dela gärna med dig av hur din väska blir och sprid gärna länken hit vidare till vänner och bekanta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *