Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016, Julkalender 2016

Hildurs Julkalender 24

 

GOOOD JUUUUUUL!

Här kommer sista ledtråden och när du är klar så har du gjort en sådan här sjalkrage, som man kan sno runt halsen eller dra upp över öronen om mössan inte är med och det är lite kyligt ute.

Tack för att du har varit med och stickat Hildurs julkalender. Dela gärna med dig av dina bilder på vår facebooksida eller på instagram under #hildursjulkalender. Idag har vi kommit fram till monteringsomgången och detta går faktiskt fortare än du tror. Nu ska vår sjalkrage monteras ihop till en cirkel som går att vira om halsen och/eller dra upp över huvudet.

Dag 24

Börja med att sticka 2 räta varv.

Klipp av garnet, men lämna en tråd ca 1,5 meter lång som du använder för att sy ihop arbetet.

Nu ska du ta bort bomullsgarnet som du började med och lägga upp på maskorna på en ny sticka, storleken spelar inte så stor roll, bara den inte är grövre än 4 mm. Pilla upp den sista maskan på den virkade luftmaskremsan och dra försiktigt upp maska för maska. Vartefter du sedan frilägger de stickade maskorna så sätter du dem på den nya stickan. Lägg ändarna, början och slut mot varandra, med rätsidan uppåt/utåt och börja sy ihop med maskstygn. 

Maskstygn är geniala och gör så att du får en osynlig söm i ditt arbete. Om du är osäker på hur man gör så kan du titta på denna film. Instruktionen finns där både som text och som film, så du bestämmer vad som passar dig bäst att följa. 

2 reaktioner på ”Hildurs Julkalender 24

  1. Hej!
    Oj vad det här såg roligt ut men tyvärr hade jag inte tid att hänga på. Är det försent att börja nu eller kommer mönstret att finnas kvar ett tag till?
    Hälsningar Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *