Egen design, Stickat - kofta

Det tog nästan två år eller är det tre?

Jag sitter här och inleder helgen med en riktigt skön känsla, som Ernst skulle säga. Jag har precis blivit färdig med en kofta, precis gjord efter mina mått. Det var snart två… Eller var det tre år sedan som Dödergök och Stickamera tillsammans gjorde en kurs som handlade om att sticka sig en kofta uppifrån och ner. Jag mätte, planerade och stickade, men så har andra projekt kommit emellan och jag blev liksom aldrig klar. 

Men så plötsligt händer det. Den sista knappen sitter på plats, koftan sitter som en smäck och leendet på mig når från öra till öra!  Materialet är en ull-/bomullsblandning och knapparna är gamla och kommer ifrån mammas knapplåda. Det kan inte bli mycket bättre än så. 

Så medan jag sitter här och flinar och njuter av min egen förträfflighet ? så önskar jag Er alla en riktigt skön och avkopplande helg! 

5 reaktioner på ”Det tog nästan två år eller är det tre?

  1. Detta är just det mönster jag sökt! Var kan man köpa det?
    Tacksam för svar, antingen här eller till min mailadress.

    Maggis

    1. Det finns inget mönster tyvärr Margareta. Jag bara stickade på efter Dödergöks kursinstruktioner, måttade och hittade på. Jag har tyvärr inget alls att dela med mig av. Den är stickad uppifrån och ner så jag stickade och provade, stickade och provade tills jag äntligen var klar.

    2. Dödergök har gett ut ett häfte som man kan köpa med hur man stickar den ”perfekta uppifrån och ner koftan” enligt sina egna mått. Mycket bra häfte som rekommenderas varmt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *