Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016

Nu är den första våryran här!

 

Våryra Mittendetalj

Våryra är namnet på årets andra serie med gratismönster. Nu lämnar vi kökets värld och tar oss utomhus där det fortfarande är lite kallt och ruggigt. Vi börjar med en rundstickad sittdyna är härligt glada färger. Denna har dessutom en virkad mittenrundel, så här får du prova på att både sticka och virka. För att sticka runt på detta sätt krävs det att man stickar förkortade varv. Mer om det hittar du i mönstret. Denna gång har jag använt mig av det norska garnet Dale Hubro i färgerna rosa och hallonröd. Det gick åt ungefär 1,5 nystan av varje färg.

Våryra heter den för att färgvalet och mönstret riktigt kommer in och ruskar om oss i det som hittills varit lite grått och trist. Våryras färger kommer vara allt annat än diskreta. Det går jag igång på för att riktigt känna hur våren bara spritter i kroppen. Det första mönstret blev en sittdyna. Det gäller att vara rädd om baken så här års så att man inte blir kall. Men sitta ute vill man ju så gärna då vårsolen lyser, så då passar det ju bra att göra sig en sådan här.

Mönstret till Sittdynan Våryra hittar du här

Allt du behöver för att göra denna hittar du som vanligt i butiken. Och om du t ex vill göra en i vitt och svart eller gammelrosa och ljusblå, så går ju det bra också. Allt är möjligt du bestämmer vilka färger som ska gälla.

Banner2b

Nästa mönster i serien kommer närmare bestämt tisdagen den 3 maj. Då blir det något helt annat!

Våryra färdig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *