Aktuellt

September Månads Disktrasa – Ida

Disktrasa September Ida

 

Så befinner vi oss i september. Den första dagen på den första höstmånaden. Augusti lyfte tack och lov hela sommaren och nu känner man sig redo för en härlig höst. Jag borde verkligen ha gjort denna månads disktrasa i någon av höstens vackra färger, men dessa får symbolisera augustikvällarnas nyanser.

Denna gång har jag döpt disktrasan efter Emils lillasyster Ida. Hon är den första jag tänker på när jag ser en fläta. Det fanns med andra ord inte så mycket annat att göra än att kalla disktrasan Ida. Mönstret är en blandning av flätor och slätstickade partier. Har du inte stickat flätor förr? Passa då på att testa nu. Jag har lagt in två länkar i mönstret som visar hur du kan sticka flätor. De kan vara intressanta även för dig som är van flätstickare, för de visar hur man gör utan flät-/hjälpsticka.

Mönstret till September Månads Disktrasa hittar du här.

Som vanligt har jag stickat disktrasan i Järbos Soft Cotton och jag har använt stickor 4 mm. Jag använder personligen helst rundstickor, för då vilar arbetet bättre i knät. Både garn och stickor hittar du i butiken.

Nästa månads disktrasa kommer fredagen den 2 oktober.

House of Hildur

Vill du sticka även tidigare månaders disktrasor? Kika då in på Månadens Disktrasa 2015. Här finns länkar till allihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *