Garnresa, Reportageresan

Ett besök på Stickstuga’n

Under midsommarhelgen fick jag möjlighet att besöka Stickstuga’n på Åland. Stickstuga’n ligger på Järsö och vägen dit var fantastiskt vacker med klipphällar, sommarängar och glittrande vikar. Bara den bilresan var värd ett besök och gjorde verkligen skäl för uttrycket ”resan är målet”.

Det första som vi såg när vi kom fram var gårdsbutiken. Det är en liten butik som framför allt säljer färdigstickade produkter, som vantar, mössor, koftor mm. De var jättefina. Jag hade dock som vanligt siktet inne på garnet och köpte på mig lite finsk ull som de sålde under eget varumärke. Jag valde ett antal olika rosa/lila nyanser som jag ska sticka en kofta av tänkte jag. Hemma har jag både grått och grönt som jag kan komplettera med. Tror det får bli ett semesterprojekt.

När vi var nöjda med det som gårdsbutiken hade att erbjuda så drog vi oss in i trädgården mot caféet.

 

På vägen passerade vi ett växthus som var minst sagt annorlunda, där man tagit tillvara gamla fönster och dörren t ex. Växthuset var dessutom omgivet av diverse vackra och lite annorlunda trädgårdsdekorationer. Vad sägs om den lilla lerfiguren i det solursliknande föremålet,  eller spaden som numera används som planteringskärl. Lite rost gör inget, den får helt enkelt bara en ny funktion.

Längst in i trädgården låg ett café med allehanda fina bakverk. Då vi skulle vidare, så beslöt vi oss för att inte fika denna gång. Men det såg riktigt gott ut, så jag tror att det hade varit väl värt ett besök.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *