Stickat - sjal

Cassis Shawlette – en sjal stickad i lin

Allt jag gör just nu är inte bara att rensa bland gamla projekt. Jag har även kastat mig över ett par nya.

IMG_4124.JPG
Tidigare i sommar var jag på Växbo lin. Där köpte jag två garnpaket innehållande två nystan och ett mönster i varje. Jag började med den största sjalen, men gillade inte alls resultatet. Den blev alldeles för smal och spetsig och inte alls så stor och mysig som jag hade föreställt mig. Jag rev därför upp allt och stickade mig istället en mindre, smalare och bredare sjal att svepa om halsen när sommarkvällarna blir lite kyligare.

IMG_4128.JPG
Sjalen heter Cassis Shawlette och är skapad av Petit bout de Moi. Mönstret är gratis, på engelska och finns på Ravelry. Min är stickad i dubbelt garn. Två blå nyanser. Den ena lutar åt turkost och den andra är lite mer åt det violetta hållet. Precis mina färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *