Återbruk, Stickat och virkat i trädgården

Stickat och virkat i trädgården

De senaste veckorna har jag tillbringat många timmar i trädgården. Det har varit en hel del hårt arbete, men också väldigt roligt och avkopplande. Så nu tänkte jag införa lite trädgårdstema här på bloggen och skriva lite om hur man kan använda stickat och virkat i trädgården, på altanen, på balkongen i växthuset eller vad jag nu kan komma på.

Jag börjar med lite återbruk. Jag virkar ju platsmattor av gamla plastpåsar som jag tycker har fin färg. För ett par år sedan virkade jag min första plastmatta. Den håller än. Den ligger visserligen inomhus nuförtiden, men ändå. En matta som håller och som är tillverkad av skräp som jag ändå bara skulle ha slängt. Förra året drog jag igång ett projekt för att göra en till. Denna gång ville jag göra en större plastmatta, men det projektet strandade, för påsarna tog slut. Så här såg den ut när det begav sig:

Virkad matta av plastpåsar

Nu har jag samlat på mig lite nya snygga plastpåsar, så nu kör vi igen. Denna gång virkar jag stolpar i en spiral. Jag hoppas kunna göra en matta som åtminstone blir 120 cm i diameter. Tanken är att mattan ska ligga utomhus i regn och rusk och bli en riktig färgklick på altanen eller uteplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *