Inspiration, Virkat - grytlapp

Virkade grytlappar – lite inspiration

Jag har en förkärlek för virkade grytlappar. Jag tycker de är både vackra och hållbara. Jag har flera olika varianter som jag använt i flera år. Jag tänkte jag skulle dela med mig lite länkar till några mönster om du också skulle känna dig hågad att prova.

  • Grytlapp rosarödFörst har jag ju min egen design. Britts grytlapp. Mönstret är gratis, men gillar du inte att virka själv, så går den även att beställa hos House of Hildur.
  • 365 saker du kan slöjda, delade med sig mönster av en lite annorlunda grytlapp, virkad på diagonalen, som om man inte vill göra den dubbel, även kan fungera som en disktrasa. Bilden har jag lånat hos dem.
  • .
  • Svensk hemslöjd har helt galet fina prickiga grytlappar. Jag lovar att dessa går att göra själv. Tänk så fina de skulle vara på torpet, eller vid grillen. De bara osar sommar och sol. De är dessutom löjligt billiga om man köper dem i deras webbshop. Inte någon hög timpeng där inte!
    Grytlapp stor prick
    Bilden kommer ifrån Svensk Hemslöjds webbshop
  • Drops delar med sig av ett gratismönster på grytlappar som ser ut som vattenmeloner. De känns ju  helt rätt att göra till sommaren också. Bilden kommer ifrån deras hemsida.
  • Slutligen gillar jag dessa våffelmönstrade grytlappar. Tekniken är lite speciell, men ganska enkel, ja genial skulle man kunna säga. Det finns en beskrivning här. Jag har gjort flera av dessa, men för en massa år sedan och mina var inte alls så här coola. Men de är jättebra för de blir så tjocka och skyddar väl dina fingrar. På en dansk blogg hittade jag dessa otroligt snygga grytlappar. Gör ett besök där och inspireras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *