Stickat - sjal, Stickklubb

Glittrig axelvärmare till julens fester!

Jag har på kul gått med i en stickklubb och får då ett nytt mönster att prova varje månad. Allt de presenterar där är väl kanske inte alltid helt i min smak, men jag har hittills hittat något som jag velat sticka i alla fall. Första gången fick jag lovikkavantar. Denna gång valde jag en liten axelvärmare i glittrigt svart garn. Det är dessvärre akryl – inte något personligt favoritgarn, men den kommer säkert komma väl till pass under helgerna ändå.

Glittrig axelvärmare

Vad jag verkligen gillar med mönstret är att det är som en adventskalender. Mönstret är uppdelat i partier som sträcker sig över 1-2 dagar och sedan får man prova på något nytt så det har verkligen inte varit enformigt att sticka denna. Varje nytt mönsterparti avgränsas sedan av fyra räta varv och så kommer nästa. Sjalen ska sedan få någon lösning på slutet så att man kan sätta ihop den utan att behöva en sjalnål. Man kunde sticka sig en svart eller röd axelvärmare, men jag valde svart för det känns mer användbart hela vinterhalvåret. Det där med att fota svart är väl inte alltid det enklaste och på denna bild kan man inte alls se att det är glitter i garnet, men det kan jag lova att det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *