Sticktips, Tekniktips

Mattress stitch!

Nu har jag kommit så långt på min kofta att det är dags att sy ihop axelsömmarna. Då stod det i instruktionen att man ska göra en s k mattress stich. Just det har ju inte jag provat så jag letade på Youtube och hittade som vanligt en alldeles ypperlig instruktionsvideo. I mitt fall är axelpartiet avmaskat på både fram och bakstycke och ska nu alltså sys ihop. Det fina med mattress stich är att det i slutresultatet inte syns att man maskat av över huvud taget. det ser ut som om fram och bakstycke går ihop. Sömsmånen på undersidan blir minimal och slutresultatet blir helt enkelt ursnyggt. Detta trots att tekniken är ganska enkel. Man blir så imponerad av att någon suttit och tänkt ut något sådant här. Om vi kallar det för något speciellt på svenska vet jag inte, eftersom jag stickar efter ett engelskt mönster, så fick jag ju namnet därifrån. Om någon vet så får ni gärna berätta det. Helt klart är att jag kommer att använda mig av denna teknik flera gånger.

Här kommer länken till videon.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *