Stickkurs

Stickkurs igen

I fredags var det dags för stickkurs igen. Denna gång jobbade vi kring att forma en isydd ärm. Det fanns möjlighet att prova på två tekniker. Den första handlade om att mäta och rita och skapa sin egen form på isydd ärm. Den andra varianten handlade om att sticka och forma den isydda ärmen uppifrån och ner genom att använda sig av förkortade varv. Jag valde att prova den senare tekniken och det blev ju sjukt snyggt! Det var dessutom väldigt roligt. Jag hann bara med en modell, så jag får sticka vidare hemma.

Jag missade ju förra gången på stickkursen p g a att jag och sonen satt på akuten och väntade på att få hans ben röntgat. Det visade sig tack och lov att det inte var något allvarligt med honom, men någon stickning blev det inte den dagen. Förra gången stickade de förkortade varv – något som jag tycker är väldigt svårt, så nu har jag en hel del att provsticka under julledigheten så att jag kommer ikapp, innan det är dags för en ny kursdag i januari.

3 reaktioner på ”Stickkurs igen

  1. Visst är det spännande uppifrån och ner. Jag tyckte att Karin skulle lära er det eftersom mina båda fortsättningar får det med sig.
    Jag har också lärt mig ett nytt sätt att göra förkortade varv nu på morgonen som verkar spännande också. Måste testas.

    1. Jag gillar att man använder tekniken att sticka för att lösa uppgiften istället för att man imiterar tillvägagångssättet som när man syr, fast förenklat. Jag tyckte det blev väldigt fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *