Stickkurs

Ännu en dag på stickkursen

I fredags var det dags igen att leka med färg, form och struktur. Först fick vi klippa små fyrkanter i olika färgkombinationer och sedan försöka hitta garnmatchningar till dessa. Vissa färgkombinationer var lättare att hitta och andra svårare. Ibland hittade man inte exakt färg, men när man gjorde en kombination av olika färger, så kunde de tillsammans återspegla färgen i bilden. Jättespännande!

Sedan letade vi struktur och fick sedan prova att sticka så att det blev den struktur vi hade i bilden. Det var sjukt svårt, men skam den som ger sig. Vi försökte och fick till hyfsade varianter allihop. Sedan försökte vi skapa egna mönsterrapporter och se hur de blev om man dubblerade eller vände och vred på dem. Det var också svårt men gav ett oväntat resultat. Man fylls av beundran för alla designers som kommer på kul mönster, både struktur och annat, när man själv provat på och insett hur svårt det faktiskt är.

Den översta provlappen är stickad i omvänd hålkrus, d v s jag stickade avigt där den ska vara rätt och rätt där det ska vara avigt. Jag skulle försöka få till den runda upphöjda prickstrukturen som finns på en IKEA-pall. Det blev lite för fyrkantiga prickar, men jag tror det skulle kunna fixa till sig om man gjorde fler blåa varv. Det gällde också att ha koll på färgbytet, så att den aviga kanten i samband med detta hamnade på avigsidan. Men det blev inte så dumt.

På den andra provlappen skulle jag imitera en madrassturktur med ett djupt hål. Det var svårt och krävde flera försök.  När man tittade på dess baksida, såg den mer ut som en bröstvårta än något annat. Kanske inte så dumt i dessa ”rosa bandet” tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *