Inspiration

Loppisturné

Jag har varit på loppisturné tillsammans med min kompis. Båda uppskattar vi loppisar och eftersom vi är ganska ensamma om att uppskatta detta nöja i våra familjer, så beslöt vi oss för att tillsammans dra iväg på två dagars loppisturné. Turen gick ifrån Stockholm i fredags, via Qvartinge utanför Mariefred. Här fyndade jag en liten lampskärm, en rulle tapet och en bok. Qvarting var en väldigt inspirerande start, men lite för nära Stockholm, för att priserna skulle vara riktigt trevliga. Sedan for vi vidare till Flen. Här var dessvärre loppisbutiken stängd p g a planering. Vi funderar på om den inte var stängd p g a sol och bad, för vädret var just sådant att sol och bad hade varit väldigt passande.

Nästa mål för vår resa var Katrineholm. Detta var ett riktigt loppismecka! Åk dit! Den absoluta höjdaren var Möbelmagasinet vid stationen. Fantastiskt ställe! Här hade vi kunnat bli kvar… Jag fyndade garndinstångsringar och små lampskärmar, ett helt gäng. Min kompis hittade bl a fina köksstolar och en potta. Vi hade kikat in hos von Rosens antik också och de hade fina saker, men det var inte direkt något som stod på vår lista, så det blev inga köp där. Som avslutning hittade vi kommunens Överskottsmarknad. Där hade de också bra saker till billiga priser. Jag fyndade ett fantastiskt lampskärmsskelett, som hade en form jag verkligen gillar.

Vi hade bokat rum i Vadstena över natten. Vi bodde på Alströmer konferens och gård. De hade B&B nu på sommaren. Det var ett fantastiskt ställe att bo på, vackert och stämningsfullt och nära att gå in till staden. Jag hade dessutom en märklig upplevelse där på natten, så jag tror banne mig att det spökar dessutom. Det låter väl som något som man vill uppleva! Vadstena var som vanligt en fantastisk stad att besöka. Precis innan stängningsdags hann vi med ett besök hos Evert Larssons Diversehandel. Vilket ställe! Vi njöt i fulla drag och min kompis fyndade ett pelarbord.

Kvällen avslutade vi på trevlig restaurang och sedan lade vi upp planerna för lördagen. På förmiddagen tog vi oss till Storgatan och gjorde ett par besök i de fina butikerna. Sedan hittade vi Mormors Källare, också en antikbutik + en annan liten butik som också var som en loppis, men som jag inte minns namnet på. Det var trevligt, men ledde inte till några inköp. Vi avslutade besöket i Vadstena på Färg och Form, där vi gjorde finfina fynd. Dock var de inte antika denna gång utan här var det frågan om nytillverkade saker. Jättefina var de och jag fyndade bl a kökshanddukar.

Precis söder om Vadstena ligger Vadstena Antikhandel. Det var ett helt underbart ställe, men massor av fina saker till humana priser. Jag fyndade ett litet plåtskåp som jag ska göra om till nyckelskåp och en väldigt vacker skål i blått och vitt porslin.

Efter Vadstena begav vi oss iväg till Mjölby. På vägen stannade vi i Väderstad och besökte en liten loppis där. Den var mysig, men vi köpte inget. I Mjölby hittade vi ingenting men i Sya, utanför Mjölby, haglade loppisarna tätt. Här fyndade vi snapsglas, fat, lampa, sakletarhylla, knappar och en fin gammal låda. Det var ett riktigt loppisparadis! Nu har vi fått blodad tand, så vi hoppas att vi kan göra om turnén nästa år.

 

2 reaktioner på ”Loppisturné

  1. Hej! Jag har sökt efter en bra webbplats där sommarens loppisar skulle finnas men det har gått så där. Hittade din blogg istället. Ska genast försöka boka in en road-trip med en väninna och kolla in några av dessa ställen. Tack för alla tips! Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *