Garnresa

Garnbutiker i Riga

I helgen har jag varit på en kryssning till Riga. Jag har varit där en gång tidigare och fick då ett väldigt positivt intryck av staden. Det blev inte ett dugg sämre den här gången kan jag tala om. I ett ljuvligt soligt sommarväder, strosade vi runt i gamla stan en hel dag. Vi åt gott, fick ett trevligt bemötande och hade det verkligen underbart skönt.

Sonens absoluta höjdpunkt på resan var när de 5 ryska Babuschkorna ifrån Eurovision kom travande på gatan tillsammans med ytterligare säkert 5 medsystrar. Alla likadant klädda 🙂 Hon den lilla söta, med alla originaltänder ersatta av någon för mig okänd metall,  log med hela garnityret och kastade slängkyssar mot sonen. Hon var helt underbart söt!

Jag hade planerat att försöka kika in i någon garnbutik, men jag kom aldrig till den butik som jag tänkt besöka, istället ramlade jag på två andra butiker. Den ena hade mest akrylgarner och lite bomullsgarner. Den andra sålde mest färdigstickat men hade även lite garn i ull, som säkert var av alldeles ypperlig kvalitet. Det kändes så i alla fall. Hon var dock så ointresserad av oss, så jag tappade liksom köplusten helt. Jag måste säga att den kvinnan var ett undantag. Alla andra människor vi stötte på i butiker, på restauranger i glasstånd mm var precis hur trevliga som helst. Jag kan tillägga att hon inte hade en enda kund förutom oss i butiken, trots att affärsläget var hur bra som helst. Kanske inte så konstigt med tanke på hur hon betedde sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *