Virkat - lampskärm

En virkad lampskärm

Jag har gjort en ny lampskärm. Denna gång valde jag ett kraftigt bomullsgarn och virkade en rektangel i våffelmönster, som jag sedan virkade fast och sydde ihop på skärmen. Det går bra mycket fortare och är enklare att virka fast den på slutet än att virka på den på lampskärmen med en gång. Min lampfot är lite för stor för skärmen, men den blev ganska fin ändå. Nu får jag gå på loppis och leta efter en ny lampfot.

3 reaktioner på ”En virkad lampskärm

    1. Hej Elin, kul att du gillar den. Jag virkade en rektangulär bit, som jag måttat efter lampskärmens omkrets. Sedan sydde jag ihop den till en tub och så virkade jag fast den i lampskärmsskelettet. Jag måttade lite tajt på höjden, så att den skulle bli utsträckt ordentligt och inte hänga och sagga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *