Aktuellt, Tankar kring handarbete

Stickkonst på pendeltågsstationer?

I och med bygget av Citybanan, så får Stockholm 2 st nya pendeltågsstationer och de bjuder in konstnärer att delta i den konstnärliga gestaltningen av dessa två stationer. Igår på nyheterna så fick konstkännare och andra uttala sig och flera tyckte att grafitti skulle vara en konstform som skulle passa. Grafittin är ju en samtida konstform och det har de väl rätt i, men jag tycker inte det skulle vara så himla kul med just grafitti. Jag är ganska trött på att se sånt och det känns inte så välkomnande heller. Men så kom jag på att Knit Grafitti ju skulle vara ganska kul och det blir man ju så glad över att se. Frågan är hur hållbart det skulle vara och hur man skulle kunna hålla det rent och fräscht. Undra om det finns någon stickkonstnär där ute som skulle vara beredd att ta sig an en hel pendeltågsstation, men visst vore det coolt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *