Tankar kring handarbete

>Ingen ordning på blogginläggen!

>Jul är underbart, men det sätter verkligen alla normala rutiner ur spel. Det har varit en fantastisk julhelg med mycket god mat och trevliga släktträffar. Nyss var vi 14 personer som satt och fikade hemma hos oss och det händer ju inte varje dag precis.

Igår kväll stickade jag en bit på mina turkos- och grårandiga vantar. Det tar en evinnerlig tid, men jag tror de kommer att bli riktigt bra när de blir klara. Veckans UFO, min lila sjal är nästan klar. Jag sitter just nu och virkar den avslutande kanten och sedan ska jag fästa ett par trådar. Sen är det bara att blocka, så i morgon hoppas jag att jag ska få till ett foto på den också. Det känns jättebra med ännu ett avslutat projekt. Tyvärr kan jag inte säga att det är mitt sista UFO, men det känns bra ändå. Frågan är när ett projekt blir ett UFO och när det fortfarande kan kallas WIP – work in progress? Jag har nog en hel hög med UFOn kvar samt en hög med WIP, så långtråkigt behöver det inte bli. Nu får jag bara fundera på vad som ska bli årets sista veckas UFO-projekt. Det borde ju vara något med lite mer glamour över, eftersom nyåret står för dörren. Jag har tyvärr inte så många glamourprojekt. Det mest glamorösa är min laminariasjal, så det kanske är dags att göra ett nytt försök med den. Jag får sova på saken och återkomma. Ha en fortsatt trevlig kväll.

1 reaktion på ”>Ingen ordning på blogginläggen!

 1. >Trevligt när så många är samlade!
  Här är vi ganska ofta 15-20 pers, men det beror på att kommer halva min familj så är vi 15 st. Kommer hela min familj, eller sambons familj med så blir vi mellan 20 och 30. Blir fullt hus så fort vi har kalas.

  Nä, långtråkigt lär det inte bli, alltid finns det något projekt att sätta tänderna i. 🙂
  Jag ska fortsätta jobba mig vidare med mina virkningar, broderier och syprojekt när stickningen är klar. Har även tänkt mig några stickprojekt av garn som finns hemma.
  Ja, det blir nog ett innehållsrikt handarbetsår även 2011 !!

  Mmmm… glamouröst avslutningsUFO lät ju trevligt! Något glittrigt och glimmigt…
  Mitt "finaste" projekt är nog en virkning i jätte,jättetunnt garn. Någon löpare är det väl tänkt att det ska bli. Kanske tar jag en vända med den?! Den kommer inte bli färdig på varken en eller två veckor, så det vore bra att inflika med den någon vecka här och någon där! Så kanske tillslut…!

  Idag gick temperaturen utomhus upp till -6 grader här hos oss. Och det tog jag tillvara genom att ta mig en skidtur. Härligt härligt!!

  Ser fram emot foton på ditt UFO! Själv ska jag ta och fota mina nu!
  Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *