Boktips

>Det känns som om det går lite trögt just nu!

>

Denna vecka har det inte blivit mycket stickat, med undantag för stickcaféet i måndags. Jag jobbar i alla fall på med min kofta och det går framåt, om än lite långsamt. Dessutom så håller jag på att göra diverse provlappar för kursen jag gick i helgen. Vi fick två häften med exempel på olika typer av mönsterstickning och jag hann inte ens göra hälften av exemplen. Nu vill jag försöka hinna med att göra en lapp av varje variant, så att jag sedan har en bra referensbank. Jag har kanske gjort ett tjugotal provlappar hittills och det är ungefär lika många kvar…När väl alla är gjorda, så ska jag välja ut ett par och visa er, men det kommer att ta några dagar som ni förstår…
Jag har i alla fall köpt ett par nya böcker bl a The Knitter’s handy book of sweater patterns som är skriven av Ann Budd.
The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns
Grundtanken är att man väljer en stil på en tröja och så utgår man sedan ifrån garnets stickfasthet och sin egen storlek och så kan man anpassa modellen efter egna önskemål. Jag har ännu inte riktigt hunnit sätta mig in i hur jag ska läsa alla tabeller för att få till en modell som jag gillar, men det ska väl ge sig när jag bara tar mig tid tänker jag. Jag har läst om denna bok på utländska bloggar, så därför blev jag lite nyfiken och slog till.

1 reaktion på ”>Det känns som om det går lite trögt just nu!

  1. >Den boken har jag också köpt men inte hunnit titta så mycket i . Tack för kommentaren på min blogg om sjalen. Den är gosig och mjuk. Hoppas mottagaren blir nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *