Stickat - tröja

>En ny topp på gång!

>
Jag fick garn av min svärmor för den tid sedan. Hon hade påbörjat en stickning för länge sedan, som det inte hade blivit något av och eftersom hon inte hade någon idé om något nytt, så frågade hon mig om jag ville ha garnet och göra något med det. Jag funderade länge på vad jag skulle göra, men så hittade jag ett mönster i Hemmets Journal – jo, ni läste rätt Hemmets Journal – lite pensionärspoäng på den tidningen eller hur…men fina stickmönster har de! (veckans tips till er!)

Så nu har jag påbörjat en till sommartopp, som bara måste bli färdig fort om jag ska hinna utnyttja den något. Färgen är inte riktigt vad jag normalt skulle sätta på mig, men med lite solbränna och solblekt hår, tror jag faktiskt att den kommer att fungera riktigt bra.
Garnets kvalité har jag ingen aning om, men det är glansigt och väldigt elastiskt, så jag gissar på att det är ett syntetgarn eventuellt uppblandat med bomull. Svalt och skönt och lättskött känns det i alla fall som att det kommer bli. Så nu går jag och stickar vidare en stund.
Jag vet att jag inte borde påbörjat något nytt projekt, när jag har så många UFOn som ligger, men jag har ju varit så flitig denna vecka och slutfört både det ena och det andra projektet, så då tyckte jag att jag var värd att sätta igång med något nytt och härligt. Jag kan ju alltid varva stickandet av den nya tröjan med något gammalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *