Garnklubb, Stickat - sjal

>Midsommarfin?

>

Inte hinner jag sticka klar någon vit bolero till midsommarafton inte. Det kom liksom en massa annat emellan. Dessutom saknade jag de stickor jag behövde till mönstret, så det bidde ingenting av med att sticka någon bolero. Nu kan det ju tänkas att jag kan bli ganska fin i alla fall, för nu har jag stickat färdig min sjal i silkesgarn, så lite fin blir jag nog till midsommar i alla fall. tror att jag har en klänning som denna blir pricken över i på. Sjalen är en travelling woman, men jag valde att göra fler varv av mönster A, eftersom jag ville ha den lite större. Nu tycker jag att storleken är prefekt.
Jag har alltid tyckt att det är så svårt att se på ett nystan och beräkna hur mycket det kan tänkas räcka till, men så fick jag tipset av någon av alla andra bloggerskor här på nätet att man ju kan väga nystanet som man har kvar och då är det betydligt lättare att beräkna hur mycket garnet kommer att räcka till. Så detta är alltså ett hett tips till alla er stickerskor och virkerskor där ute. Fram med köksvågen och väg ditt garn.

3 reaktioner på ”>Midsommarfin?

  1. >Vad fin den blev! Jag brukar också väga garnet när jag är osäker på om det ska räcka. Det är förvånansvärt hur lite garn det faktiskt går åt till ett (långt) varv när man stickar med "laceweight" garn.

  2. >Så fin den blev. Blir också sugen att sticka en sjal, har inte vågat mig på det än. Får titta närmare på det mönster du använt om jag klarar av det.

  3. >Jättefin. Silke svalkar lite, bra till sommaren 🙂

    Om du stickar en sjal från nacken ner, så går det åt dubbelt så mycket garn för samma antal varv (kan vara bra att veta). Dvs. stickar du 10 varv och det går åt 10 gr garn, så kommer nästa 10 varv att dra 20 gr garn. På ett ungefär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *