House of Hildur, Inspiration, Trender, Virkat

Ellens virkade kjol!

Virkat är ju högsta mode! Gör en virkad kjol sa en kund och jag började fundera. En kjol, glest virkad, som du kan sätta över bikinin/baddräkten när du går och köper en glass eller tar en promenad för att känna dig lite mer klädd. En sådan skulle jag göra.

Ellen i sitt fina sommarlinne och nya kjol.

Men var börjar man??? Jag gjorde det ganska lätt för mig och beslöt mig för att göra en enkel omlottkjol med formad midja för bättre passform. Sedan hittade jag en bild på ett tilltalande mönster som jag modifierade lite. En enkel udd fick bilda en snygg avslutning. Ett par knappar och så var kjolen färdig. Nu slipper Ellen stå med rumpan bar i butiken. (Vi sålde nämligen hennes kjol i veckan 🙈).

Ellens virkade kjol i El Linio

Garnet som kjolen är virkad i heter El Linio och kommer från Schoppel. Ett snyggt bandgarn i 100% lin och vi använde virknål nr 4.

Om du gillar linnet så är det också virkat men med en stickad resår. Garn och mönster till detta finns att köpa i butiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *