Rensa Garnlagret, Veckans UFO, Virkat - matta

En ny matta

Varför blir projekt liggande? Ja det är ju något som tar emot – eller hur? Antingen så är det tråkigt eller så är det någonting som inte blev som man tänkt sig, inte blir tillräckligt snyggt eller som man inte begriper sig på. En så enkel sak som att man måste prova eller kontrollmäta kan ju också ställa till det.

I somras började jag virka på en ny matta till gästtoaletten. Jag var inte hemma utan på resande fot så jag visste inte riktigt om mattan var tillräckligt stor eller om jag borde fortsätta, så jag la ner projektet i en påse och tänkte: jag mäter när jag kommer hem och fortsätter när jag vet.

Jag vet inte om jag varit på långresa sedan dess men det tog nästan ett halvår att få till den där mätningen och när jag väl visste säkert så blev mattan klar på två kvällar.

Mattan

Mönstret är ett som jag modifierat lite men som kommer från Garnstudio. Garnet heter Nova vita 4 och kommer från DMC. Det är gjort av återvunnen bomull. Jag köpte det i somras i garnbutiken i Ål-kilen i Dalarna. Ål-kilen som för mig är platsen där jag har mina rötter på mammas sida. Ett paradis på jorden. Om ni åker förbi så besök garnbutiken. Hon har så fina garner. Och med många kunder, så får den vara kvar riktigt länge!

Av det som blev över virkade jag ett par grytlappar. Tillsammans med lite rött ifrån restgarnslådan blev de ju riktigt fina.

Grytlappar av resterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *