#1gramin2gramut, Egen design, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Virkat, Virkat - filt

Restgarnsfilten är nu färdig.

Den väger nästan två kilo! Snacka om tyngdtäcke! Den är ca 115 cm bred och ca 190 lång. Att den värmer är inget som jag tvivlar på. Det har jag märkt när jag har haft den i knät under resans gång.

Garnet är restgarner och udda nystan av olika ull- och någon sockgarnskvalitet. Det enda konsekventa har varit att jag alltid blandat något grått med något i färg. Jag har fått användning för små och stora rester, garner som legat och blängt på mig, garner som blivit över och garner som varit rena felköp. Jag tycker personligen att filten är bland det finaste jag gjort och jag blir ödmjuk inför allt fantastiskt man kan göra med det som blivit över.

Virkad filt av restgarner

Virknålen var storlek 6 och mönstret är bara halvstolpar fram och tillbaka i bakre maskbågen.

Nu går restgarnslådan att stänga igen och jag slipper känna mig frusen på kvällskvisten. Jag har tagit vara på något som inte hade någon funktion och skapat något användbart. Kan det bli bättre?

Randigt och härligt

2 reaktioner på ”Restgarnsfilten är nu färdig.

  1. Hej. Jag är rätt så ny på virkning. Undrar hur många maskor du lagt upp? Tänkte jag skulle prova om jag också kan virka restgarnsfilt.
    Tacksam för svar
    Hälsningar Karin från Skåne

  2. Hej!

    Det fina med virkning är att du lägger upp så många maskor som du behöver ha för att uppnå önskad längd. Beroende på garnets tjocklek och virknålens storlek så kan det bli olika många maskor. Men vill du ha en filt som är säg 175 cm lång och 70 cm bred så bestämmer du dig bara för om du ska virka på längden eller tvären och lägger då upp så många maskor att de räcker till 175 cm eller 70 cm. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *