Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Julpyssel, Virkat - Figurer

Lucka nr 5 – en luciakrona i miniatyr

Nu börjar det bli dags att höja julmysfaktorn lite till. Vi har hittills klarat av ett par julklappstips, vi har skapat lite ordning och reda och vi har gjort en glöggtomte. Nu närmar sig Lucia och vi vet ju hur det är i december – dagarna bara springer fram. Dags att skapa ett luciatåg i miniatyr. Luciatåget kommer att bestå av tre olika delar varav den första och kanske viktigaste presenteras i dagens lucka – Luciakronan.

Gemensamt för hela detta luciatågsprojekt är att det bara krävs små snuttar garn så hem och gräv i gömmorna och passa på att bli av med några små snuttar. Om du inte har tillräckligt tjockt garn, så går det ju t ex att lägga garnet dubbelt eller tredubbelt också för den delen. Luciakronan mäter endast 5 cm i diameter och är ca 3 cm hög, så detta är verkligen i miniformat.

Länken till mönstret hittar du här.

Håll utkik efter nästa del av Hildurs Luciatåg här på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *