Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016, Julkalender 2016

Hildurs Julkalender 6

Tisdag den 6:e december och vi är inne på ledtråd nummer 6. Troligen börjar du få grepp på detta nu, längre mönsterpartier blandas med några varv som avdelare. Jag hoppas du tycker att detta är lika roligt som jag tyckte att det var att skapa denna kalender. Idag har vi kommit till en av de längre ledtrådarna igen. Idag ska vi skapa något som jag vet brukar kallas våffelmönster.

För info om material så kikar ni på blogginlägget från den 25 november.

Förkortningar som används idag:

km = kantmaskor, stickas alltid räta. Den sista kantmaskan på varvet stickas alltid vriden rät för att skapa en tajtare kant.
am = avig maska
rm = rät maska
* * Betyder att det som står mellan * ska upprepas tills du bara har så många maskor kvar så att du kan följa instruktionen till slutet.

Dag 6

Varv 1: 3 km, * 1 rm, 2 am, 1 rm *, 3 km (rätsidan)
Varv 2: 3 km, * 1 am, 2 rm, 1 am *, 3 km
Varv 3: alla maskor räta
Varv 4: 3 km, * am *, 3 km
Upprepa dessa 4 varv tills arbetet mäter 30 cm. OBS! Du ska avsluta detta parti med varv 3!
Bredden har vi pratat väldig lite om, men mitt arbete är just nu ca 43 cm brett. Det är inte hela världen om ditt arbete är lite smalare eller lite bredare. Det viktigaste just nu är att du ungefär har samma längd som jag har.

Banner2b

 

I helgen så var det julmarknad på Siggesta Gård på Värmdö och jag stod där och sålde garn både lördag och söndag. Många gillade vårt fantastiska garn PUS, som är så mjukt så att man inte tror att det är sant. Ett nystan räcker om du vill sticka dig 3-timmarsmössan. Vill du ha tofs på så tillkommer ytterligare ett nystan. PUS finns i flera vackra färger i butiken.  Beställer du nu i december, så bifogar vi ett mönster på mössan.

3-timmarsluvan

 

Efter att du har stickat ledtråd nummer 5 så ser det ut så här:

dag-5

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *