Aktuellt

Höstglöd del 1 – Tvåfärgade grytlappar

hostglod-grytlapp

Det är nästan galet hur fort tiden går och snart har vi gått igenom ett helt år med gratismönster i serien Hildurs Årstider 2016. Vi har kommit in i oktober och den sista omgången för året. Temat för denna omgång är färg, form och lekfullhet och därför  har jag kallat mönsterserien för Höstglöd. Visst behöver vi väl liva upp oss lite nu när mörkret återvänder och dagarna blir kortare. Det kommer att bli lite olika alster och olika garner detta kvartal och fokus är som temat anger, färg, form och lekfullhet.

Vi inleder serien Höstglöd med ett par tvåfärgsvirkade grytlappar. Dessa grytlappar är virkade runt, så att man hela tiden ser rätsidan framför sig. Det är lättast att få till en snygga och tydliga färgövergångar när man inte behöver arbeta med att virka både från avigsidan och rätsidan. Det är två färger i bomull – Soft Cotton – och den färg man inte använder löper hela tiden med och virkas in tills det är dags att byta färg igen. Det finns några regler som man ska  hålla sig till och de står markerade i mönstret under OBSERVERA!  I mönstret har jag lagt ökningar, så att formen ska bli så rund som möjligt och inte sexkantig. Jag har dessutom använt mig av ökningarna för att få till formerna i själva bladmönstret.

Länken till grytlappsmönstret Höstglöd hittar du här!

 

Banner3b

Dela gärna med dig av bilder när du virkat dessa, så jag får ser hur det blev. Tagga mig på Instragram @Hildursbarnbarn eller gå in på facebooksidan och lägg upp en bild eller två. Bli inte förvånad om du inte ser ditt inlägg på facebook på en gång när du lagt upp det, för det ligger en spärr där som gör att jag måste godkänna alla inlägg. Detta för att undvika att reklam och skräppost hamnar på min facebooksida.

Nästa gratismönster i serien Höstglöd kommer att publiceras här på bloggen tisdagen den 1 november.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *