Inspiration, Stickat - Pulsvärmare, Tekniktips

Lite fler muddar

20130429-203803.jpg

Jag känner att jag har snöat in lite på detta med muddar denna vecka. I början av veckan gav jag ju exempel på enkla muddar, som man kan göra utan mönster. Det finns ju också muddar som man kan göra en enkel ”tumme” på utan mönster, eller åtminstone ett hål för tummen, så att de sitter mer som en halvvante. Jag har stickat flera sådana varianter och här kommer ett par exempel. De turkosmelerade ovan är stickade nedifrån och upp och sedan ihopsydda. Här lämnades en öppning i sidosömmen där man kan sticka ut tummen. Enkelt och effektfullt. De sitter faktiskt riktigt bra på också.

De gröna nedan är också stickade som en rektangel och är sedan ihopsydda. Jag har även här lämnat en del av sidosömmen öppen, där tummen sticker ut. Syr man dessutom på ett par knappar i den andra sidan, som inte fungerar som något annat än dekoration, så ser det nästan ut som om det är muddar som ska knäppas dessutom.

Det enkla är oftast det geniala. Lycka till med stickningen!
Handledsvärmare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *