Egen design, House of Hildur, Stickat - vantar

Annorlunda Lovikkavantar med broderi

Jag har stickat mig ett par Lovikkavantar, men inte den klassiska modellen utan ett par egna med flätor. Garnet jag använt kommer ifrån Filtmakeriet. Men det finns ju fler leverantörer av Lovikkagarn.

Vantar i Lovikka

Vantarna är egendesignade och växte fram vartefter jag stickade, men grunden hade jag klar för mig redan när jag började. Att jag skulle brodera på dem var däremot inte helt klart när jag började. Jag hade visserligen köpt garn för att brodera dem, men att brodera på stickat tycker jag är svårt, så jag visste inte alls hur jag skulle göra. Men inspirerad av de norska tröjornas broderier, beslöt jag mig för att göra ett försök och jag tycker att broderiet blev pricken över i. Lovikkavantar broderiLovikkagarn är fantastiskt att ha på sig vintertid. Varmt och mjukt. I butiken House of Hildur säljer vi Lovikkagarn. Det är inte det garnet som är på bilden,men ett alternativ. Välkommen in och ta dig en titt.

4 reaktioner på ”Annorlunda Lovikkavantar med broderi

  1. Hej! Hur gick du tillväga för att sticka dessa? Så fina! Hade du något mönster eller har du något som jag skulle kunna få?

    1. Hej! Det finns en liknande vante utan broderi på Knitty.com tror jag. Men principen är 2 räta maskor och en avig och sedan stickar man en fläta vartannat varv över de två räta maskorna. Tummen är en kiltumme som också har flätmönster. Typ så tror jag att jag gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *