Stickat - sjal

>Blockad och fin!

>

Nu har jag blockat min sjal. Jag blockade på en gammal madrass. Det är inte lätt att komma på vad man ska använda när man har ett ganska stort alster som ska blockas. Den blev otroligt skir och fin. Jag har testat att vira den lite tätare runt halsen och det ser ut att bli hur bra som helst. Så våren nu kommer jag, rustad för kalla vindar och frostiga inledningar på dagen.

6 reaktioner på ”>Blockad och fin!

  1. >Ang. disktrasor så tycker jag att det är jättebra med stickade! De torkar upp minst lika bra som Wettextrasorna (som jag tycker är jätteäckliga och luktar illa redan när man tar fram en ny) och de är mycket vackrare att ha hängandes i köket.

    Jag stickar dem i Järbo Soft Cotton som kostar 16:-/nystan och det tar bara nån timme att sticka dem, så jag tycker inte att det är "respektlöst". 😉 Tycker tvärtom att man gör nåt bra, det är miljövänligt, man kan tvätta dem i 60 grader eller koka dem i en kastrull så är de som nya.

    Bomullsgarn eller lingarn är väl det man brukar använda. Har inte stickat nån i lingarn men har läst att de tydligen blir bättre och bättre ju längre man använder dem.

  2. >Jättefin och vårig grön färg! Tycker du att garnet blev mjukare efter tvätten?

    Jag stickar (just nu!) en disktrasa till min "svärfar". Han har slitit ut de jag gav honom i julklapp för 2 år sedan Jag använder Ullcentrum's Linea (bomull/lin). Av ett nystan har jag fått ut 5 trasor. Man kan ju sticka vilket mönster man själv vill!

  3. >Mjukare blev det och rätt ok även om det inte är direkt gosigt. Tack för tipset om garn till disktrasor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *