Pulsklubb 2010, Sockklubb 2010, Stickat - Pulsvärmare, Stickat - sockor

>Sock- och Pulsklubb 2010 Mars

>Nu ligger marsmönstret för Sock- och Pulsklubben ute på Stickamera.

Pulsvärmarna är efter ett norskt mönster ”Blonde”. Det är en söt, tunn pulsvärmare med en vacker lite spetsliknande udd. De ska stickas i ett tunt garn typ Alpaca. Jag hade Alpaca Silk garn över efter mina Savianosockor, så jag har redan börjat och det går som tåget. Jättebra mönster, enkelt att följa och fint blir det.
Sockorna är efter ett amerikanskt mönster ”Fox faces socks”. Även om mönstret är ifrån ett amerikanskt företag, The Wolly West, så har de hämtat inspiration ifrån Estland, vilket jag tyckte lät spännande. De har fantastiskt vackra sjalar på sin hemsida, som är gjorda efter Estländska mönster. Är det kanske någon som vet om man kan få tag på böcker på svenska eller engelska, med mönster på Estländska sjalar? Det fanns böcker på The Wolly Wests hemsida, men de var ganska dyra och så frakt på det… och jag är inte ens säker på att de var på engelska faktiskt. Jag hoppas därför att någon kanske vet om dessa går att få tag på i Sverige. Hur som helst, åter till sockorna, jag har redan garn till dem, så jag tänkte göra ett försök med dem så snart pulsvärmarna är klara.

2 reaktioner på ”>Sock- och Pulsklubb 2010 Mars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *