Hildurs Gratismönster 2020, Stickat - vantar

Arizona Tumvantar – nytt gratismönster

Det är inte den första helgen i månaden, men här kommer ändå ett gratismönster. Se det lite som en bonus. Detta är vantarna som bara krävde att få bli till när jag egentligen skulle fokusera på annat. Planen var en vanlig lite tunnare vante att ha med så här i början av hösten – en vardagsvante helt enkelt. Tanken var att den skulle heta Vardags, men vad hände? Jo när jag var klar med den och fotade den så fick den mig att tänka på en kaktus. Jag testade och frågade grannen, sonen, maken. Vad ser denna vante ut som – en kaktus blev svaret. Ni fattar ju. En vante som ser ut som en kaktus kan inte heta Vardags, den måste helt enkelt heta Arizona, så det är precis vad den heter. 🙂

Arizona

Vanten stickas i ett mönster med fasta, räta och lyfta maskor. Det är de lyfta maskorna som bildar den fina randningen och även bidrar till kaktuskänslan. Som vanligt har vi tagit fram ett stick-kit i butiken, komplett med garn (100g Ylle) mönster och broderigarn. Dess kit finns i 3 olika nyanser. Vi stickade våra vantar i Beige Oat. Dessutom behöver du strumpstickor nr. 3,5.

Som vanligt hittar du mönstret här på bloggen.

Arizona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *