Egen design, Försäljning, Gratismönster, Inspiration, Virkat - grytlapp

Virkade Grytlappar

Älskade, underbara, fantastiska virkade grytlappar. Jag har både gamla och nya och älskar att virka grytlappar av restgarner. Men ibland måste jag säga att jag tycker att det finns bra gräsliga grytlappar, som får det att krypa lite i mig för jag tycker att de är så anskrämliga. Men det är kanske ändå det som är en del av charmen. Grytlappar kommer i alla former och smaker. Vissa har bara varit till prydnad, andra har använts tills de trillade isär. Själv har jag hur många som helst och då har jag ändå passat på att ge bort flera som present när jag blivit bjuden på kalas.

Grylappen ovan döpte jag till Retrorutan och den var del av förra årets gratismönster. Förlagan var en gammal välanvänd grytlapp från min mans mormor och jag fick inte till den likadan men denna blev inte så dum den heller. Garnet är Soft Cotton.

Grytlappen Britt

Här ovan ser ni Grytlappen Britt. Den finns här på bloggen som gratismönster men även som virk-kit i butiken. Detta är en rejäl grytlapp virkad med fasta maskor som med jämna mellanrum gör ett nedslag ett varv längre ner, vilket skapar en enkel dekorativ effekt. Dessa är virkade i
Soft Cotton.

Ny version av gammal förlaga

Grytlappen ovan virkade jag efter en bild på en gammal som min mans mormor hade virkat. Hon hade den som en sådan där liten fin prydnadsgrytlapp, men jag vill att det jag har hemma ska användas, så jag gjorde den i grövre garn och tycker att den blev riktigt bra. Grytlappen är dessutom dubbel med en hel baksida, så man riskerar inte att bränna sig p g a alla hål i spetsmönstret. Originalet var virkat i ett tunt bomullsgarn och gjord i vitt och marinblått. Jag virkade min in Soft Cotton.

Vinterviken Grytlapp

Här ovan ser ni en stickad variant av grytlapp! Den är stickad i dubbelt garn och det går åt 2 nystan Soft Cotton till en grytlapp. Denna är också en av dessa rejäla grytlappar som jag har gjort genom åren. Det är ovanligt att jag stickar grytlappar, så detta var ett undantag, men jag gillar dem. De är roliga, dekorativa och går snabbt att sticka. De var en del av gratismönstren 2016 och jag döpte dem till Vinterviken, inspirerade av skidspår i snön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *