Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2018, Inspiration, Virkat - filt

Hildurs gratismönster 2018 – filt till en nyfödd

Har du lyckan att ha en liten bebis på väg? Du kanske ska bli mamma, pappa, mormor, farfar, moster, faster eller vad vet jag. En fantastiskt fin present som kommer att bli flitigt använd är en filt. Den kan sparas hela livet som ett minne och kan användas flitigt under lång tid. Denna filt passar fint till den nyfödde. Den är inte så stor och du kan lätt ta den med utan att den tar så mycket plats. Den är dessutom virkad i ett riktigt fint bomullsgarn, M&K Eco Babybomull, så den värmer så där lagom nu på sommaren.

Vi har valt att virka filten i 4 klassiska pastellfärger och har använt oss av en basfärg i off white. Självklart går det lätt att anpassa den att bli ännu mer diskret, om man går åt det grå/beige hållet eller ännu mer färgglad, om man önska starkare färger. Det viktiga är att du har en basfärg och sedan 4 färger till som du växlar emellan. Det går ju självklart att välja färre färger också eller fler, men då måste man själv klura lite på hur mycket garn det kommer att gå åt.

I mönstret används mest stolpar och halvstolpar men en och annan luftmaska kommer med också. Jag hoppas denna filt ska inspirera dig att virka något riktigt fint.

Länken till mönstret har du här

Garnet hittar du i butiken och just nu har du tur för t o m midsommar har vi specialpris på M&K Eco Babybomull endast 35 kr/nystan (45 kr ord. pris) Erbjudandet gäller t o m 24 juni 2018 så långt lagret räcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *